Çapraşıklık

Diş çapraşıklıkları genetik veya çevresel olarak iki ana faktöre bağlıdır. Genetik faktörlerin etki edeceği sonuçlardan birkaç tanesini sayacak olursak, alt çenenin üst çeneye göre daha once konumlanmasi, çenelerden birinin diğerine göre olmasi gerekenden daha büyük veya küçük olması, eksik veya fazla diş bulunması, anormal frenulum ataşmanı diyebiliriz.

Eksik Diş

Diş eksiklikleri, orta veya uzun vadede hastanın ağız içinde diş hareketlerine, çene ekleminde ise bazı rahatsızlıklara sebep olacaktır.

İyileşmeyen Kök Ucu İltihapları

Kanal tedavisi yapılmış dişlerde, ilerleyen dönemlerde tekrarlayan iltihapların oldugu durumlarda yapılması gereken ilk muayene radyolojiktir. Elde edilen bulgular eşliğinde, kanal tedavisi yetersiz bulunmuş ise retreatment denilen kanal tedavisi tekrarı işlemi yapilabilir.

Ağrı, Şiş

Çok fazla sebebi ve çeşidi olmakla birlikte rastlanılan en sık tipleri şunlardır. 1 – 20 yas dişleri olarak bilinen üçüncü büyük azı dişleri sürmeleri sırasında veya sürdükten sonra pozisyon bozukluğuna bağlı olarak hem kendi içinde hem de etraf dokularda yarattigi olumsuz etkiler yüzünden ağrı ve şiş şikayetlerine sebep olabilir.

Sararmış, Kararmış Dişler

Düzenli ve doğru teknikle fırçalama alışkanlığı olmasina ragmen iç veya dış kaynaklı sebeplerden ötürü dişlerin renginin koyulaştığı durumlarda izlenecek ilk yol diş hekiminize muayene olmak olmalıdır.

Tüm Çene Dişsizlik

İlgili çenede hiçbir dişin olmadığı veya eldeki dişlerin hiçbirinin fonksiyonel işlem göremeyeceği durumlarda tam protez tedavisine basvurulur.

Diş Sıkma

Bruksizm, dişlerin sıkılması ve gıcırdatılması gibi istemsiz çene hareketleriyle karakterize edilen bir diş hekimliği terimidir. Bu hareketler genellikle gece uyku sırasında gerçekleşir, ancak bazı insanlar gündüzleri de bilinçsizce dişlerini sıkabilirler.

Ağız Kokusu

Genellikle ağızda bakteri üremesi veya yıkımı nedeniyle oluşur. Yediğimiz yiyecekler, içtiğimiz içecekler ve tükürük miktarı da ağız kokusunu etkileyebilir.

Kırık Diş

İlgili dişin kırık sebebi ve derinligi teşhis edildikten sonra eger diş ağızda kalabilecek yeterlilikte görülürse tedavi alternatifleri degerlendirilir.

Gözüken Diş Eti

Konuşurken ve gülerken diş etinin normalden fazla gözüktüğü durumlarda önerilebilecek tedavi seçeneği gingivektomidir.

Gülüş Estetiği

Gülüş estetiği, dişlerin ve diş etlerinin estetik görünümünü iyileştirmek için yapılan bir dizi işlemdir. Gülüş estetiği, dişlerin boyutu, şekli, renkleri ve konumları gibi çeşitli faktörlerin incelenmesiyle, hastanın yüz yapısına ve kişisel tercihlerine uygun bir gülüş tasarımı oluşturma sürecini içerir.